V sredo, 4. novembra 2020, je ekipa Kluba belokranjskih študentov izvedla redni občni zbor 2020/2021. Zaradi trenutnih razmer je občni zbor potekal preko aplikacije Zoom, poleg upravnega odbora pa so bili na občnem zboru prisotni še župan Občine Črnomelj, gospod Andrej Kavšek, predsednik Mladinskega kulturnega kluba Bele Krajine, Jure Kuhar, direktor Mladinskega centra BiT, Jure Matkovič, predstavnica Zavoda za kulturo, turizem, šport in mladino Metlika, Vita Jankovič, ter svetovalka v kabinetu župana Občine Črnomelj, zadolžena za odnose z javnostmi in področje mladih, Darja Vukčevič.

Člani upravnega odbora so predstavili svoje delo preteklega leta in načrte za prihajajoče leto. Kot vsako leto, se bo nova ekipa še naprej trudila za pestro dogajanje v vseh treh belokranjskih občinah, če le bo to, glede na trenutne razmere, možno. Nekaj aktivnosti bo potekalo tudi preko spletnih mest, o vseh dogajanjih pa bodo poročali na svojih družbenih omrežjih in preko lokalnih medijev.

Na rednem občnem zboru so potekale volitve v upravni odbor 2020/2021, in sicer so bili izvoljeni:

Nadzorni odbor: Anja Šimec, Ivana Laharnar, Ida Perušič.

Disciplinska komisija: Rihard Žan Bukovec, Blaž Pečarič, David Rupčič.

Podporni člani za leto 2020/2021: Manca Črnič, Eva Puhek, Maša Starc, Sara Hudelja, Patricia Blažič, Ida Perušič.

Člani dijaške sekcije: Jakob Kavšek, Nejc Mravinec, Maja Kozina, Kim Riznič.

Klub belokranjskih študentov pozdravlja vse nove člane ter poziva študente in dijake, da se včlanijo v klub. Letošnje leto je bilo za upravni odbor KBŠ-ja velik izziv in kot je dejala Manja Novak, ki je za dodatno leto podaljšala mandat predsednice: »Stopamo v novo in nepredvidljivo študijsko leto, a vseeno se bomo potrudili ohranjati določene dogodke in vzpodbujali belokranjske študente in dijake k aktivnemu preživljanju prostega časa z raznovrstnimi aktivnostmi. Ker se študenti najraje družimo ob takšnih in drugačnih priložnostih in že pogrešamo en drugega, bomo ves čas na preži za sproščanjem ukrepov, do takrat pa bomo izobraževanja in druženja organizirali preko različnih platform. Verjamem, da bomo z letošnjo ekipo razvili veliko idej in zamisli ter imeli kljub situaciji veliko prostora za razvijanje kluba, lokalnega okolja in povezovanje mladih v Beli Krajini.«

Belokranjci do konca svojih danof!

Skip to content