Dan športa na Pungartu – nogomet, košarka, otroško dogajanje, dobrodelnost

Metlika, 19. 6. 2019 – Po uspešnem lanskoletnem nogometnem turnirju na Pungartu, bo tudi letos ekipa Pungart Metlika skupaj v sodelovanju s Klubom belokranjskih študentov organizirala dan športa. Ekipe so bodo v soboto, 22. junija,  lahko pomerile v nogometnem in košarkarskem turnirju, najmlajši se bodo lahko zabavali na delavnicah, obiskovalci pa uživali v tekmah in spremljevalnih aktivnostih čez celoten dan.

Klub belokranjskih študentov in Pungart Metlika 22. junija pripravljajo dan, poln športa in dobre zabave. Na dveh igriščih se bosta odvila turnirja v nogometu in košarki, za najboljše pa pripravljajo bogate denarne nagrade. Nogometni turnir bo v prvem delu potekal na igrišču na Pungartu in pri Osnovni šoli Metlika. Po 15. uri pa se bo v celoti premaknil na Pungart, kjer se bo odvijal finale najboljših prijavljenih ekip. Predviden začetek finala je bo 21. uri, najboljši pa se bodo potegovali za denarno nagrado v vrednosti 800 eur.  Sočasno se bo v popoldanskem delu odvijal košarkarski turnir trojk na igrišču pri Osnovni šoli Metlika. Od 9. do predvidoma 15. ure se bodo košarkarske trojke potegovale za naziv zmagovalca in prejemnika glavne denarne nagrade 150 eur.

Poleg glavnega športnega dogajanja pa bo skozi dan poskrbljeno tudi za najmlajše. Od 13. ure naprej organizatorji pripravljajo različne športne poligone, ustvarjalne delavnice in druženje. Medtem, ko se bodo otroci zabavali, se bodo lahko ostali obiskovalci osvežili s hladno pijačo in privoščili okusno hrano, ki jo bo pripravil Catering Simonič. Izkupiček od prodane hrane bo šel v dobrodelne namene, in sicer bo dobrodelna organizacija Rdeči križ denar namenila za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin v sklopu akcije Šolar.

Dogodek so prav tako podprli mnogi uspešni nogometaši, med njimi Rudi Požeg Vancaš, Jure Balkovec, Martin Kramarič, Blaž Vrhovec, Nejc Vidmar, Nik Omladič in Štefan Savič, ki bo podaril svoj dres tistemu, ki bo priigral največ enajstmetrovk. Med tekmami bodo potekale še različne nagradne igre in animacije za vse obiskovalce.

Dobra glasba, hrana z dobrodelno noto in pijača, šport in druženje bodo tako odličen zaključek šolskega leta in pozdrav prihajajočim poletnim počitnicam za vso družino.

Več podrobnosti lahko najdete na Facebook dogodku Dan športa na Pungartu.

Dan športa na Pungartu – nogomet, košarka, otroško dogajanje, dobrodelnost
Scroll to top